Pesten is een kaartspel dat over de hele wereld wordt gespeeld, en is een zeer populair kaartspel bij de online spelletjes provider Gameduell.  Bij deze variant van pesten wordt  in totaal met 52 kaarten gespeeld +2 jokers. Het doel van online pesten, is om als eerste alle kaarten weg te spelen. De speler die als eerste zijn kaarten heeft weggespeeld is de winnaar van het spel. Het spel kan beginnen wanneer iedereen zeven kaarten heeft. Een aantal kaarten hebben een speciale betekenis. Bij het online pesten spelen  zijn deze kaarten extra belangrijk omdat dit het spel van anderen moeilijker kan maken. Elke kaart in het spel heeft ook nog een eigen waarde. De speler die na alle rondes het minst aantal punten heeft is de uiteindelijke winnaar. Bij het spelen van pesten moeten kaarten altijd passen bij de kleur of kaartwaarde. Zo is het niet toegestaan om een klaveren zeven op een harten drie te leggen. Het is wel mogelijk om twee drieën op elkaar te leggen of twee kaarten van harten.

Speciale kaarten bij pesten

De acht is bij pesten een erg belangrijke kaart. Wanneer de acht namelijk wordt opgegooid mag de speler zelf kiezen of het harten, klaveren, ruiten of schoppen gaat worden,  het is daarom belangrijk om niet al te lang te wachten met het opgooien van een acht. Deze kaart is namelijk 20 punten waard. De acht mag op elke kaart gegooid worden, waarna je zelf de kleur kunt kiezen.

Het gebruiken van de joker is bij pesten ook belangrijk. De joker kan namelijk op elke kaart behalve de acht worden gelegd. Daarnaast kan ook elke kaart bovenop de joker gelegd worden. Ook bij de joker geldt dat je deze niet te lang moet vasthouden omdat deze 20 punten waard is.

De twee is een erg fijne kaart. Wanneer je namelijk een twee opgooit, moet de speler naast je twee kaarten pakken. Wanneer de spelen echter ook 12 in zijn hand heeft mag hij deze opgooien de volgende speler moet dan een totaal van vier kaarten trekken. De twee heeft een kaartwaarde van vijftien punten.

Het opgooien van een aas zal ervoor zorgen dat de volgende spelen een beurt moet overslaan. Wanneer je een 10 opgooit mag je daarna nog een kaart opgooien. Als laatste speciale kaart is de boer aan de beurt. Bij het opgooien van een boer zei andere namelijk de speelrichting. De aas, tien en de Boer zijn bij pesten allemaal 15 punten waard. De vrouw en de heer zijn 10 punten waard en voor de andere kaarten gelden nominale waarde van de kaart.

Overige speciale regels

Wanneer het niet mogelijk is om een kaart weg te leggen moeten op de afneem stapel geklikt worden. Hetzelfde geldt voor het trekken van stafkaarten. Het is overigens erg belangrijk om bij pesten de laatste kaart aan te kondigen hiervoor kan op de knop laatste kaart worden geklikt. Wanneer dit namelijk niet gedaan wordt ontvangt een speler twee extra stafkaarten. Wanneer de laatste kaart van de speler een acht is, tellen alle punten van de kaarten dubbel.

 

Gratis aanmelden voor PESTEN