Bij het spel hartenjagen is het de bedoeling dat je zo min mogelijk punten scoort. Aan het begin van het spel mogen alle spelers drie kaarten uitkiezen die ze aan de speler naast of tegenover zich willen geven. In het spel is de twee het laagst en de aas het hoogst. De speler, die op het einde van een vastgesteld aantal ronden het minste punten heeft, is de winnaar van het spel. Je speelt het spel met zijn tweetjes of met drie tot zelfs vier spelers, waardoor ook dit weer een leuk multiplayer spel is van Gameduell. Vermijd de schoppen vrouw en natuurlijk alle harten, zorg dat je die als eerste weggooit. Natuurlijk is dit weer een leuk kaartspel tegen je tegenstanders.

Het spelverloop

Bij hartenjagen begint elke speler met twaalf kaarten. Van deze twaalf kaarten mag je drie kaarten aanklikken die aan een andere speler worden doorgegeven. Natuurlijk krijg je ook weer drie kaarten terug. Het verstandigste is om zo veel mogelijk hoge kaarten weg te geven zoals de schoppen koning of aas of een hoge harten kaart. De speler met de klaveren twee moet het spel beginnen en opent de eerste slag. Vervolgens moeten spelers met de klok mee ook een kaart op tafel leggen.

Het is belangrijk om te weten, dat de andere spelers altijd kleur moeten bekennen bij hartenjagen wanneer dat mogelijk is. Wanneer er dus een klaveren twee ligt, mag er niet een ruiten zeven worden opgegooid wanneer je nog een klaveren kaart hebt. De speler met de hoogste opgegooide kaart neemt de slag. Wanneer hier geen harten kaarten of de schoppen vrouw bij zit, is er niets aan de hand. De speler die tijdens de vorige slag de hoogste kaart had, moet bij hartenjagen ook de volgende slag beginnen.

Het is bij hartenjagen niet toegestaan om uit te komen met een harten kaart wanneer die nog niet is gespeeld. Pas wanneer harten is opgegooid omdat er geen kleur bekend kon worden mag er met een harten kaart ook een slag begonnen worden. De schoppenvrouw mag tijdens de eerste ronde van hartenjagen overigens niet direct worden opgelegd.

Overig spelregels

Wanneer je alleen maar hoge kaarten hebt, kan het de moeite waard zijn om te proberen om alle slagen of alle punten te pakken. Wanneer het je namelijk lukt om alle punten te verzamelen, dus alle harten kaarten en de schoppen vrouw, dan krijgen alle andere spelers maar liefst 26 punten. De speler die dit voor elkaar krijgt ontvangt nu zelf nul strafpunten. Deze manier van spelen kan zelfs nog een stapje verder gaan door alle slagen te winnen binnen een ronde. Elke andere speler ontvangt dan 52 punten. Dit is echter niet eenvoudig. Je moet hier veel hoge kaarten voor hebben en het liefst zo veel mogelijk van één kleur.

Per slag van een ronde hartenjagen, heb je vijftien seconden om een kaart op tafel te leggen. Wanneer je binnen de tijd geen kaart hebt opgelegd, kiest het spel automatisch een willekeurige kaart. Vergeet je twee keer op tijd te reageren, dan is het spel voor je afgelopen en heb je verloren. Wanneer een speler tussendoor afhaakt, wordt deze overgenomen door een virtuele speler. Die spelen echter zonder puntentelling en tellen dus ook niet mee voor de winst bij hartenjagen.

Gratis aanmelden voor Gameduell hartenjagen